Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Moet ik de schuld van de vorige eigenaar betalen?

Via een veiling zijn wij in het bezit gekomen van een recreatiewoning op een park. De woning is eigendom en staat op eigen grond. Aan het park is wel een jaarlijkse bijdrage verschuldigd van 1300 euro m.b.t. vaste lasten. De vorige bewoner is met de noorderzon vertrokken, maar blijkt nog een schuld van 2815 euro aan het park te hebben. Nu staat in de brochure die we gekregen hebben, dat wij dat met de parkbeheerder moeten regelen. Ik hoor graag van u wat precies onze rechten en plichten hierin zijn. De woning wordt per 11 oktober a.s. officieel aan ons overgedragen.

Dat hangt er ook vanaf wat in de koopakte staat, echter de brochure, de inhoud ervan, maakt ook onderdeel uit van de overeenkomst. Dat moet dus onderzocht worden of u ook gehouden bent de uitstaande vorderingen te voldoen. Neemt u anders contact met mij op zodat ik de koopakte kan doornemen via info@rechtinjestad.nl

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedenavond,
We zijn (nog) niet in bezit van een koopakte. Het chalet is ons inmiddels wel gegund.
We willen alleen, voordat we met de parkbeheerder gaan praten, weten of we juridisch gezien verplicht zijn dit op basis van deze informatie in de brochure te betalen. Onzes inziens niet, omdat het een schuld van de vorige eigenaar betreft.
De letterlijke en enige tekst hierover in de brochure luidt als volgt:
'Volgens het park zou iedereen een parkbijdrage moeten leveren van 1.300,00. De parkbeheerder heeft vermeld dat er een achterstand in de betaling is van circa 2.815,00. Omtrent een uitsplitsing van deze kosten verwijzen wij eenieder naar de parkbeheerder.'
Deze brochure hebben we onder ogen gekregen op de veilingsite.
Graag horen we van u.

Met vr.gr.
Ieke


De mogelijkheid bestaat toch dat - indien u dit niet goed en expliciet regelt als voorwaarde in de koopakte- u van de schuld last gaat krijgen, enerzijds omdat de schuld is verbonden aan de chalet en het gebruik van het park ( waarschijnlijk onderhoud en energie en water?) anderzijds omdat de parkeigenaar de daaraan verbonden rechten zal opschorten totdat de vorderingen zijn voldaan. Daarom kunt u nu nog met de verkoper hierover onderhandelen, of is de prijs al bepaald?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemorgen,
De vorige eigenaar is met de noorderzon vertrokken. Het chalet heeft 3 jaar onbewoond gestaan en is nu dus door de bank geveild. We hebben het chalet via bieding op die veiling in handen gekregen dus ja, de prijs is dan bepaald door bieding en de afhandeling gebeurt via een notaris. We hebben dus geen enkel contact (gehad) met de bank, de verkoper in deze. Ik vraag mij af of er in een dergelijk geval nog iets te onderhandelen valt... Als dat laatste klopt, begrijp ik dan uit uw woorden dat we gehouden zijn dit bedrag te betalen, ook al valt dat onder de achtergelaten schuld van de vorige eigenaar?
Met vr gr.


Het is beter als u mij direct benaderd op mijn email adres, dan kunt meer informatie kwijt welke u anders deelt op het forum. Ik kijk er vooralsnog kosteloos naar. Met name ben ik benieuwd naar wie u heeft gewaarschuwd voor het bestaan van deze schuld, maar blijkbaar de Bank want het staat in de brochure.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag