Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Moet ik betalen als bedrijf hun werk voor mij niet heeft afgemaakt?

Wij hebben een nieuwe woning gezet en wouden onze trap bekleden afspraak gemaakt bij XYZ, dit zou 3 dagen duren dan was het klaar.
Na 3 dagen was het dus niet klaar en werd afspraak n a afspraak gemaakt en steeds was de trap niet klaar, veel vrije dagen heeft mij dit gekost, kidnaad zijn lelijk trap de pvc allemaal barsten en scheef geknipt en gezaagd ze zeggen dat het goed komt steeds is het verkeerd.
Sturen ze in december een rekening dat ik de trap moet betalen en hij is nog steeds niet afgewerkt. 2021 zouden ze beginnen en nu is het januari 2024. Wat kan ik doen ?

Echter, als het werk nog niet af is en u ontevreden bent over de voortgang of kwaliteit ervan, dan heeft u mogelijk enkele rechten die u kunt inroepen. Onder bepaalde omstandigheden heeft u het recht om de betaling uit te stellen totdat u tevreden bent over het geleverde werk. Dit wordt retentierecht genoemd.

Daarnaast staat in het Burgerlijk Wetboek (art. 6:262 BW) dat als er sprake is van een tekortkoming in de nakoming van een verbintenis, de schuldeiser de nakoming kan opschorten totdat de tekortkoming is hersteld.

U moet wel rekening houden met de stipulaties in het contract dat u heeft getekend met de dienstverlener of leverancier. Dit kan van invloed zijn op uw mogelijkheden.

Houd er rekening mee dat dit een algemeen advies is en voor uw specifieke situatie is het verstandig om contact op te nemen met een juridisch adviseur of advocaat voor een gedetailleerd advies.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag