Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Moet ik afvalstoffenheffing betalen?

Op mijn contract staat gemeentelijke belastingen in huurprijs maar nu krijg ik van gemeente dat ik moet afvalstoffenheffing betalen. Is afvalstoffenheffing een gemeentelijke belasting?

Ja, afvalstoffenheffing valt inderdaad onder de gemeentelijke belastingen. Het is een soort belasting dat ieder huishouden in een gemeente betaalt voor het ophalen en verwerken van huisvuil.

Als in je huurcontract staat dat de gemeentelijke belastingen onderdeel uitmaken van de huurprijs, zou dat in principe moeten betekenen dat je verhuurder deze belastingen betaalt. Het zou kunnen dat er een misverstand is met de gemeente of met je verhuurder. Ik raad je aan om je huurcontract nogmaals te controleren en je verhuurder te contacteren voor opheldering.

Het is verstandig om je situatie met een jurist te bespreken, zoals aangegeven in jouw huurcontract en het bericht van de gemeente, om je opties af te wegen en eventueel verdere stappen te ondernemen.----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag