Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Moet ex volledige alimentatie blijven betalen?

In het ouderschapsplan staat dat hij de studie van mijn dochter moet betalen. Hij heeft het ook ondertekend, maar hij houdt bij mij 10 maanden lang 50 euro in. Zonder mijn toestemming. Hij betaalt de helft en mijn dochter en ik ieder de andere helft.

Ik zal graag proberen je vraag te beantwoorden met de informatie die je hebt verstrekt. Als in het ouderschapsplan staat dat jouw ex-partner de studie van jullie dochter volledig moet betalen, dan zal hij zich in principe aan deze afspraak moeten houden. Een ouderschapsplan is namelijk bindend.

Het wordt echter complexer als er een alimentatiebedrag is vastgesteld dat naast de studiekosten ook andere kosten dekt. Het kan zijn dat hij meent een deel van de alimentatie te mogen inhouden omdat hij de studiekosten betaalt. Als je het daar niet mee eens bent, zal je dit met hem moeten bespreken.

Het is ook mogelijk dat hij het ouderschapsplan eenzijdig wilt wijzigen. Als hij kan aantonen dat er sprake is van een wijziging van omstandigheden, zal de rechter dit kunnen toetsen. Maar hij kan niet zomaar eenzijdig de afspraken wijzigen.

Het kan verstandig zijn om een juridisch expert te raadplegen om jouw specifieke situatie en de gemaakte afspraken in het ouderschapsplan te beoordelen. Dan kan die een gerichter advies geven over wat je het beste in deze situatie kan doen.

Nogmaals, dit is een consequentie van de informatie die je hebt verstrekt en is bedoeld als algemeen, oriƫnterend advies. Je situatie kan uniek zijn en het kan zijn dat er andere aspecten spelen die invloed kunnen hebben op het uiteindelijke advies. Het is daarom verstandig om contact op te nemen met een gespecialiseerd jurist of advocaat.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag