Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn zus heeft 20 jaar samengewoond (zonder samenwoningcontract e.d.) met een Engelsman.
Hij heeft vele keren fysiek en verbaal geweld gebruikt. Psychiatrisch rapport o.a persoonlijkheidsstoornis, driftaanvallen (en nog veel meer)
4 jaar geleden is hij haar huis uitgegaan en woont sinds 3 jaar in Madrid. Belde onlangs dat hij naar Nederland komt en 3 dagen tijd nodig zal hebben om door het huis (eigendom mijn zus) te lopen op zoek naar zijn eigendommen.
Mijn zus is overstuur, paniek en bang dat hij komt. Ze heeft alle spullen van hem bewaard maar wil hem niet in haar huis toestaan. Wij (2 zussen) proberen op een rustige manier samen met haar dit op te lossen.
1. Mijn zus maakt brief op met al zijn spullen.
2. Spullen kunnen worden opgehaald in een tijdelijke gehuurde garage/loods o.d. waarbij zij niet aanwezig is.
3. Wil hij toch komen dan dacht ik om de 4 punten van Artikel 138 van het Wetboek van Strafrecht (huisvredebreuk) in het Engels te vertalen en dat naar hem op te sturen.
Geen idee of dit de juiste weg is en er blijven natuurlijk hiaten zoals in al de jaren hebben ze veel spullen weggedaan maar zijn spullen zijn gebleven b.v.ser viezen e.d. Het zijn natuurlijke wel materiƫle zaken die op de laatste plaats komen. Tips zou ik erg op prijs stellen.

Uw zus hoeft hem niet binnen te laten (haar eigendom). Huisvredebreuk gaat alleen op als iemand binnen is en niet weg wil gaan. Dus hij moet er wel in/rondom zijn. Gaat hij niet weg. Politie bellen. Laat hem maar aantonen dat hij spullen had en welke en hoeveel. Dat kan hij waarschijnlijk niet. Uw suggestie van de loods, lijkt me een goede.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag