Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn zus en ik hebben van moeder een evenredige schenking ontvangen. Dit is allemaal netjes vastgelegd en er is ook schenkbelasting over betaald.
Ik heb nogal wat schulden uit een verslavingsverleden en dacht dat dit met de schenking zou kunnen worden afbetaald.

Nu komt er plotseling nog een lijk uit de kast en wil ik bij moeder een lening afsluiten, zij heeft dit zelf voorgesteld.
Nu kan ik genoeg voorbeelden van een leningsovereenkomst vinden, maar ik kan nergens iets vinden wat ik er in kan verwerken als moeder overlijdt en de lening nog niet is afgelost.

Ik hoop dat u mijn vraag begrijpt, maar ik bedoel iets in de trant zodat mijn zus, bij tussentijds overlijden van moeder, niet de dupe wordt van de dan wellicht nog niet afbetaalde lening.
M.a.w. dat de leningsovereenkomst in de boedel van moeders terechtkomt en er van mijn eventuele deel van de nalatenschap de lening wordt afgetrokken, of dat de vordering over gaat op zus of zoiets.

Ik hoop dat u mij kunt helpen aan een artikel of zinsnede die ik in de leningovereenkomst met moeder kan verwerken.

Ik had zelf onderstaande bedacht, is dat wellicht iets?

Mocht bij tussentijds overlijden van de leninggever de lening nog niet volledig zijn afbetaald, dan wordt het uitstaande bedrag van de rekening verrekend met het erfdeel van de leningnemer.
Als mocht blijken dat het erfdeel van de leningnemer niet afdoende is, dan is het nog openstaande bedrag van de lening opeisbaar door de andere erfgenaam.




Bij voorbaat heel veel dank voor uw tijd en moeite.

U heeft een goede opzet gemaakt. Wel zou ik dit aanpassen: rekening vervangen voor lening.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag