Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn zoon van 21 woont door omstandigheden tijdelijk bij zijn stiefvader. Stiefvader gaat binnekort de wsnp in ivm restschuld door gedwongen verkoop huis. Mijn zoon woont gratis bij stiefvader, maar zorgt wel zelf voor eten, ziektekosten, etc. en hij ontvangt studiefinanciering. Mag wsnp geld van mijn zoon inhouden of bijdrage vragen. Hij heeft geen andere inkomsten op het moment.

Omdat de 'schuldenaar' verplicht is om zoveel mogelijk inkomsten te genereren, is de stiefvader gehouden een vergoeding te vragen voor het verlenen van onderdak aan meerderjarige bewoners.

Als dit niet gebeurt, dan wordt toch de afdrachtverplichting richting de schuldsanering verhoogd. Een fictieve bijdrage wordt in dat geval gewoon bij de inkomsten opgeteld.

De zoon blijft overigens zelf in alle gevallen buiten schot. Er kan niets bij de zoon worden gevraagd, omdat hij zelf niet in de schuldsanering zit.

De hoogte van de bijdrage die de stiefvader zou moeten ontvangen hangt af van diverse factoren: studie, huurtoeslag, hoogte woonlasten, etc.
Normaal wordt de huur (minus huurtoeslag) gewoon in tweeën gedeeld.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag