Stel vraag

Particulier


Mijn zoon is sinds oktober 2018 eigenaar van een koopwoning. Nadat zijn vriendin bij hem kwam wonen is de relatie stuk gegaan, ze werd verliefd op een ander. Een vriend die woonruimte zocht heeft toen een (slaap)kamer gehuurd bij mijn zoon, met gebruik van het hele huis. Netjes huurcontract opgesteld, waarin staat dat huurder ook schade moet vergoeden die hij veroorzaakt. Netjes ingeschreven bij de gemeente. Mijn zoon heeft een woonverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering bij Reaal. De vriend heeft een aansprakelijkheid- en inboedelverzekering bij Centraal Beheer.
De vriend heeft vorige week vrijdagavond door het niet goed doven van een kaars brand veroorzaakt.
De opstalverzekering van mijn zoon keert niets uit omdát er een huurcontract is. Blijkbaar moest er voor de huurder een aparte extra opstalverzekering afgesloten worden, wat echt niet bekend was.
Kan hij de huurder aansprakelijk stellen voor de brand- en roetschade, dus ook aan de opstal? Muren, plafonds, raam, kozijnen alles zit onder het roet en moet schoongemaakt worden en opnieuw geverfd worden. (was net vorig jaar gebeurd toen zoon het huis kocht). Bij de voorwaarden van de aansprakelijkheidsverzekering bij Centraal Beheer van de huurder staan wel dingen over huurwoning, (4.11 en 4.13) maar het lijkt meer op Chinees. Kunnen jullie aub mee kijken en ons helpen aub? Alvast bedankt!

Omdat het risico van schade is verzwaard bij (onder) huur moet de opstal en inboedel verzekeraar altijd vooraf worden ingelicht . Meestal staat dat wel duidelijk in voorwaarden. Uw zoon kan de huurder aansprakelijk stellen voor de schade want hij heeft een fout gemaakt door niet voldoende op te letten.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag