Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn zoon heeft voor 1200,- tegels gekocht voor de badkamer en wc.Daarbij een snijmachine gehuurd.
De eerste stenen die verstek moesten worden gesneden gingen al mis.
Terug naar de verhuurwinkel en een tegel meegenomen.Ja het moest een ander apperaat zijn zei de verhuurder.Maar hebben daarvoor een aanhangwagen moeten meenemen omdat het ding zo groot was.
Volgende dag toch maar zoeen apperaat gehaald .Eerst braken alle hoekjes af .De winkel waar we de tegel hadden gekocht gebeld en ons verhaal gedaan dat alle hoekjes afbraken.De verkoper zei we moesten het in 2 kanten proberen in te zagen met het resultaat dat hij in het midden brak.

\we zijn terug gegaan naar de tegel winkel en hem het probleem voorgelegd.De meneer heeft toen voor onze ogen de tegel gesneden met zijn eigen snijmateriaal en er was niks aan de hand .perfect gesneden.

Voor 50012,- nieuwe tegels moeten kopen en zijn toen naar het verhuurbedrijf gegaan.Daar hetzelfde verhaal voorgelegd en ook erbij gezegd dat het echt aan zijn materiaal ligt en niet aan de tegels.Het antwoord was hierop dat je ook ervaring moest hebben en dat alle verhuurde apperaten wel een scheef waren door het vele gebruik,

Wat moet je hier nu mee wie is hier nu verantwoordelijk voor en wat kan ik doen.?

De meneer van het verhuurbedrijf geeft zelf al aan dat zijn producten ondeugdelijk (scheef) zijn. Ik adviseer u een brief te sturen naar het verhuurbedrijf waarin u de schade die u heeft geleden door de ondeugdelijke apparatuur terugvordert.

In de brief geeft u de verhuurder ook kans om binnen redelijke termijn, ik stel voor 2 weken, een deugdelijke machine te leveren. Als de verhuurder dit niet wil kunt u de overeenkomst ontbinden en het reeds betaalde geld terug vorderen.

Als het verhuurbedrijf de schade niet wil vergoeden raad ik u aan naar het juridisch loket te gaan, zij kunnen u dan verder helpen en meer tips geven. http://www.juridischloket.nl/contact/bezoekhetjuridischloket/Pages/default.aspx

KCEP Meesters

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag