Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn zoon heeft een oefenruimte voor zijn band gehuurd in een pand van de gemeente. In juli hebben ze een brief ontvangen van het jongerenwerk, dat de ruimte van de gemeente huurt, dat ze er per 1 september uit moeten zonder dat er een nieuwe oefenruimte wordt aangeboden. De gemeente wil het pand namelijk verkopen. De band is per 1 september dakloos.Geldt hier enige vorm van huurbescherming?

Of er sprake is van huurbescherming hangt onder meer af of er werkelijk sprake was van huur of van gebruik (zoals bij een anti-kraakpand).
In geval van huur is er sprake van opzegtermijn etc, zodat deze opzegtermijn gebruikt kan worden om een nieuwe ruimte te vinden. Wanneer er sprake is van gebruik, dan betalen ze waarschijnlijk maandelijks ook een lager bedrag dan gebruikelijk zou zijn voor die specifieke ruimte. Huurwetten zijn dan niet van toepassing en vaak is de opzegtermijn erg kort. Dit is en ruil voor de lage maandprijs.
Waarschijnlijk is dit simpelweg een erg vervelende situatie waar weinig aan gedaan kan worden. Wellicht is een nieuwe ruimte zoeken via anti-kraak bemiddelaars een goede optie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag