Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn woningstichting heeft als regel: pas na een jaar toestemming voor woningruil. Er zijn ook corporaties waarbij na 6 maanden huren al woningruil is toegestaan. Ik zit nu zelf op 8 maanden. Wat is de wettelijke bepaling qua woningruil en kan ik dit bij de woningstichting aandragen als argument om eerder toestemming te krijgen?
Als ik toch geen toestemming krijg en ik moet naar de rechter hoe lang duurt dergelijk proces en waar moet ik qua kosten aan denken? en kan ik dan niet beter de laatste maanden uitzitten in dat geval?

Reactie van de vraagsteller

Toevoeging:
Ik heb overigens zwaarwegende reden voor woningruil:
- ik ben na aanvang huidige huurwoning bevallen en er is dus sprake van gezinsuitbreiding (er is maar 1 slaapkamer in huidige woning)
- vanwege psychische ondersteuning wil ik terug naar de regio van mijn ouders zodat ze zij mij kunnen helpen (oa met baby)
- ik heb ptss gekregen van mijn huidige buurman en hij heeft een contactverbod gekregen van het OM. De vorige bewoner (woningruil naar woning waar ik nu zit) en woningstichting hebben tegen mij verzwegen dat er een psychopaat woont die al meerdere buren heeft bedreigd. Er is een rechtszaak geweest en de woningstichting mag dit huurcontract (van psychopaat buurman) ontbinden maar hier gaat enige tijd overheen. In de tussentijd mag er geen overlast meer zijn dus nieuwe bewoner op mijn plek zal waarschijnlijk geen hinder ondervinden. Ikzelf wil er niet meer wonen ondanks de wetenschap dat de buurman zal vertrekken.


Dit is beleidsvrijheid en dus denk ik dat u maar eens goed moet gaan praten met uw verhuurder . Inmiddels is er toch bijna 3/4 jaar gehuurd. Misschien is er een hardheid clausule in de voorwaarden waar u een beroep op kunt doen?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag