Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn woning is een half jaar geleden afgebrand waarbij mijn drie huurders om het leven zijn gekomen. Justitie heeft de woning drie maanden afgesloten gehouden. Mijn buren zijn ook uit de woning gemoeten wegens schade. Ik had, mede ook emotioneel, gekozen voor verkoop op basis van verkoopverlies. Er kondigde direct potentiele kopers zich aan. Binnen drie maanden heb ik mijn enige binnengekomen bod geaccepteerd en dus de woning verkocht. Hiervoor gingen meerdere gesprekken met makelaar, gemeente, bouwbedrijg enz aan vooraf.
Nu stellen mijn buren me aansprakelijk voor schade die ze wellicht nog gaan maken. Dit houdt in, zij krijgen onderdak elders vergoed voor 1 jaar na schadedatum. Mochten ze na die tijd nog niet in hun woning kunnen, dan willen ze die kosten op mij verhalen.

Geachte vragensteller,

Wat een ontzettend heftig en triest verhaal. Ik wens in ieder geval veel sterkte toe de komende tijd.

De buren kunnen u aansprakelijk stellen maar op basis van uw verhaal kan ik niet beoordelen of u ook daadwerkelijk aansprakelijk bent. Op dit moment lijkt het erop dat uw buren niet alle schade krijgen vergoed en het restant op u trachten te verhalen. Valt dergelijke schade niet onder uw wa verzekering? Daarnaast vraag ik mij af wat de oorzaak was van de brand en waarom de gemeente uw pand drie maanden heeft gesloten (was de sluiting op grond van de opiumwet)?

Ik adviseer u om u in ieder geval door een advocaat te laten bijstaan. Temeer, nu er al vrij snel sprake kan zijn van een aanzienlijk schadebedrag en er een kans bestaat dat u wordt opgezadeld met de nadelige financiële consequenties.

Mocht u nog vragen hebben of vrijblijvend nader juridisch advies wensen in te winnen, schroom dan niet om contact met mij op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De woning is aangestoken en de verdachte moet nog voorkomen.
Justitie heeft de woning afgesloten gehouden wegens onderzoek. De buren konden hun schade pas herstellen indien mijn woning gesloopt werd. Aangezien er potentiële kopers geïnteresseerd waren heb ik niet de beslissing kunnen nemen om met sloop te beginnen. Dit rekenen ze me nu aan en vinden dat ik nalatig heb gehandeld.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag