Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


mijn werkgever wilt mij niet ziekmelden. Wat kan of moet ik doen om toch mijn ziekmelding te krijgen? Kan een advocaat iets betekenen of is er dan kans op verstoorde arbeidsrelaties?

U kunt een brief schrijven en ziekmelding vastleggen. Als wgr dan nog. Weigert kunt u mij desgewenst nader advies vragen.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt eerst schriftelijk (bv email) uw ziekmelding aan uw werkgever doorgeven en aangeven dat u een gesprek wilt met de bedrijfsarts. Daarbij zorgt u ervoor dat u zich onder behandeling stelt van uw huisarts of specialist. Wilt de werkgever u nog steeds niet ziek melden, dan kan ik u hierin bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:

U moet zich ziek melden bij de werkgever. Die moet deze ziekmelding doorgeven aan de Arbodienst. De ArboDienst moet de ziekmelding dan verder beoordelen.

Zorg dat u van uw ziekmelding een bewijs(stuk) heeft, b.v. e-mail, brief, sms, whatsapp. Wanneer u zich ziek gemeld heeft moet de werkgever het loon doorbetalen. betaalt de werkgever niet, dan moet u naar een deskundig advocaat gaan . Veel werkgevers en advocaten zijn -helaas- niet goed op de hoogte van uw exacte rechten en verplichtingen.

Beoordeel dit antwoord:

als de advocaat zich met de zaak gaat bemoeien heeft dat invloed op de arbeidsrelatie, maar die zijn toch al veranderd als uw werkgever u niet wil ziekmelden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag