Zakelijk, Arbeid, Schade
Particulier
Artikel duur
4.1 De arbeidsovereenkomst is aangegaan voor de duur van een jaar en eindigt derhalve op 15-6--2011 zonder opzegging of zonder dat daartoe toestemming van de Centrale Organisatie Werk en Inkomen vereist zal zijn.
4.2 Deze overeenkomst is ook tijdens de in 4.1 bedoelde duur opzegbaar(in geval van opzegging door de werkgever na verkregen toestemming van de Centrale Organisatie Werk en Inkomen en met inachtneming van de opzegtermijn, welke op grond van de wet en de CAO. geldt. In dat geval is bij opzegging van de arbeidsovereenkomst de opzegtermijn van toepassing die voortvloeit uit het bepallde in artikel 7.672 van het Burgelijk Wetboek dan wel, indien deze langer is, uit het bepaalde in de CAO.
4.3 In geval van (al dan niet herhaalde) stilzwijgende voortzetting na het verstrijken van de duur als in artikel 5.1 bedoeld, eindigt de arbeidsovereenkomst in elke geval met ingang van de dag waarop de werknemer de 65-jarige leeftijd. bereikt.
Graag wil ik weten of ik met deze artikelen ontslagen kan worden,
In uw arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is expliciet opgenomen dat tussentijdse opzegging mogelijk is. Het antwoord op uw vraag is dus bevestigend. Als uw werkgever de arbeidsovereenkomst gedurende de looptijd opzegt, dient uw werkgever nog wel toestemming van het UWV te hebben gekregen. Het UWV is verplicht om u om uw standpunten te vragen zodat u verweer kunt voeren tegen dit voorgekomen ontslag. De kantonrechter kan ook uw arbeidsovereenkomst ontbinden, maar ik verwacht niet dat uw werkgever naar de kantonrechter zal gaan.
Als ik het namelijk goed begrijp loopt uw tweede contract af op 15 juni 2012 tenzij uw arbeidsovereenkomst (stilzwijgend) wordt verlengd. Uw werkgever kan u dus tot en met 15 juni vertellen dat uw contract niet zal worden verlengd. Hiervoor heeft uw werkgever geen vergunning van het UWV voor nodig.
met vriendelijke groet,
Reactie van de vraagsteller
Deze artikelen staan in het 2e contract dat loopt tot 15-6-2011, hierna is nooit een derde contract aangeboden, het is me eigenlijk nog niet helemaal duidelijk of deze stilzwijgende verlenging een vast dienstverband is geworden na 15-6-2011, of dat het contract stilzwijgend is verlengd tot 15-6-2012 (n.a.v. bovenstaande artikelen).
Er is dus geen 3e contract vanaf 15-6-2011.
in tegenstelling tot wat collega zegt, is inderdaad bedongen dat bij stilzwijgende verlenging het contract tot 65 jaar duurt. ik zou sowieso bezwaar maken tegen ontslag en beschikbaar blijven voor arbeid. m.i heeft u een sterke zaak. ik sta u hier graag in bij ik voeg daarin toe dat u volgens gesteld in art.4.1 als stilzwijgen d valt onder de bepalingen van art. 4.3
Volgens mij zit het anders. U had een contract voor bepaalde tijd voor een jaar. Die is ogv de wet stilzwijgend verlengd met een jaar. Dus tot 15/6/12. Als uw baas het contract wil beëindigen, dan hoeft hij u alleen maar mede te delen dat u geen nieuw contract krijgt en moet hij ervoor zorgen dat u na 15/6/12 niet meer voor hem werkt. Gelet op de tijd heeft een tussentijdse opzegging geen zin, omdat het te lang duurt om toestemming te krijgen van het UWV. Dat lukt niet meer voor 15/6.
Helaas kan ik u niet beter berichten.
Nog wel een tip, mocht uw baas onduidelijk blijven, ga dan 15/6 gewoon naar het werk en zorg ervoor dat u kunt aantonen dat u werkzaam bent (bijv. werkmails bcc: naar huisadres sturen). Als vast komt te staan dat u vanaf 15/6 toch gewerkt hebt, ontstaat er van rechtswege een contract voor onbepaalde tijd. Dan gelden er andere
Inderdaad wordt een tijdelijk contract stilzwijgend verlengd met de zelfde periode, echter met maximaal een jaar. Een jaarcontract wordt dus stilzwijgend verlengd met een jaar, een 6-maanden contract met 6 maanden. Het is dus niet juist, hetgeen de heer van Overbeek stelt, dat u nu een contract heeft tot uw 65ste.
Belangrijk is wel dat deze tijdelijke contracten bij elkaar maximaal 3 jaar mogen duren en bij een volgende verlenging er wel een contract geldt voor onbepaalde tijd. Wanneer nu het eerste contract ook een jaarcontract was, zit u nu in uw derde jaar en eindig het van rechtswege op 15-6-2012. Opzeggen is dan niet nodig, alleen maar laten weten dat het niet wordt verlengd. In principe kan dit zelfs nog op de laatste dag, maar dat is niet zo netjes. En het is inderdaad zo dat wanneer u vervolgens niets krijgt te horen en doorwerkt, u een vast contract heeft per 16 juni.
Reactie van de vraagsteller
dit is allemaal spijtig om het zo te moeten lezen dus de punten 4.2 en 4.3 zijn niet echt van toepassing dan????
Dan zit ik nog met een paar vragen op mijn loonstrook staat datum in dienst 18-5-2009 en in contract 8-6-2009 welke datum is dan rechtsgeldig.En ook heb ik nog een vraag over mijn pensioen dat heeft hij pas aangevraagd per 1-1-2011 dus over de voorliggende periode heb ik geen pensioen opgebouwd dat heb ik meerdere keren aangegeven en daar is nog niks mee gebeurd kan dit zomaar..
Dus wat kan ik nu nog verder doen..........