Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn werkgever heeft meerdere bv’s. Nu wil hij mij en 2 collega’s overhevelen van bv A naar bv B, omdat onze werkzaamheden meer bij bv B horen. Hierover hebben we alleen een brief met kennisgeving ontvangen, maar geen nieuw contract om dat er verder volgens de werkgever niks wijzigd. Mag dit of horen we een nieuw contract te krijgen?

Als sprake is van overgang van onderneming, dan zullen de arbeidsovereenkomsten zogezegd automatisch overgaan naar de verkrijgende vennootschap. Als daar geen sprake van is zult u in beginsel een nieuwe arbeidsovereenkomst moeten aangaan.

Beoordeel dit antwoord:

Is de reden inderdaad zo onschuldig? Of is er sprake van een zogenaamde 'plof'BV? In dat laatste geval moet u goed uitkijken.

Bij 2 BV`en uit een holding/BV`en is er formeel sprake van overgang. Een schriftelijke bevestiging van de werkgever dat er niets verandert is in zo`n geval voldoende. Immers in een dergelijk geval zal een rechter daarmee genoegen nemen.

Wanneer u vermoedt dat er meer speelt, dan adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging> vaak is het eerste advies gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag