Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn werkgever (amerikaans moederbedrijf, maar nederlandse b.v.) bekijkt mijn email en internetverkeer, en tijdens een gesprek met mijn manager (welke in Amerika is gebaseerd) confronteerde hij mij met het feit dat ik een contract had getekend met een mogelijke nieuwe werkgever. Hierbij werd overig niet verteld hoe deze informatie tot hem is gekomen.
Dit was toen niet van toepassing, maar hij kan dit helemaal niet geweten hebben aangezien ik deze gegevens niet gedeeld heb met collega's.
Ik heb een zeer sterk vermoeden dat iemand op kantoor (director operations emea, tevens ook netwerk architect) mijn netwerk verkeer uitleest.
Inmiddels heb ik ontslag genomen, maar wil weten wat mijn rechten zijn in deze zaak, aangezien ik hierdoor geen enkele behoefte heb om nog naar kantoor te gaan tot het einde van mijn contractduur (laatste dag 10-10-2014)
Graag ontvang ik advies hoe te handelen.

Het feit dat uw werkgever uw (zakelijke?) mail heeft gelezen is, hoe vervelend ook, mijns inziens geen reden om niet meer op het werk te verschijnen. Het lijkt mij dat u er verstandig aan doet om in goed overleg met de werkgever te proberen dit op te lossen, wellicht door het opnemen van vakantiedagen?

Als u er niet uitkomt met de werkgever kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag