Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


mijn vrouw wil scheiden, we zijn getrouwd op gemeenschap van goederen, de eigen woning staat bij het kadaster voor 100% op mijn naam (dit ivm eerdere scheiding waarbij het huis nog in aanbouw was en het deel van ex aan mij is toegekend). De hypotheek staat op beider namen.
Valt het huis en de overwaarde nu wel of niet in de gezamenlijke boedel of is het huis en de overwaarde van mij en dien ik bij verkoop de totale hypotheek af te lossen maar hoef de overwaarde niet te delen met vrouw? Of is de opbrengst van de verkoop geheel voor mij, moet ik wel mijn deel aflossen van hypotheek en mijn vrouw haar deel ondanks dat ze geen deel van de opbrengst krijgt? Zij beweert dat namelijk en ik kan me dat niet voorstellen. Ik hoor graag!

Omdat u gehuwd bent in gemeenschap van goederen is de woning ook voor de helft van haar. De woning zal dus in de verdeling moeten worden betrokken bij het afwikkelen van uw echtscheiding. Indien u mijn bijstand wenst bij de afwikkeling van uw echtscheidingsprocedure, kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Het huis valt in de gemeenschap, evenals de hypotheekschuld. In principe hebben u en uw partner allebei recht op de helft van de verkoopopbrengst (verkoopprijs - aflossing hypotheek - kosten).
Voor de echtscheiding hebt u een advocaat nodig. Hij/zij kan u hierover verder voorlichten. Als ik u daarbij kan helpen, hoor ik het graag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag