Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn vrouw heeft besloten om een punt achter onze relatie te zitten. Ok dat kan. Maar nu wil ze dat ik vertrek uit ons huis waar we allebei hypotheek over betalen. Dus ik moet ergens anders gaan huren, maar evengoed voor de volle kosten opdraai voor ons huis terwijl ik er geen gebruik van mag maken. Dus gas, electra, water enzo. ? Mag dit zomaar

Wie na beƫindiging van de relatie in de woning mag blijven wonen is afhankelijk van vele factoren. U bent gehuwd? Dan is de woning zowel van u als van mevrouw. Als er minderjarige kinderen in het spel zijn en als die bij mevrouw gaan wonen, wordt vaak door een rechter bepaald dat uw vrouw inderdaad met de kinderen in de woning blijven wonen.

In principe is het zo dat de woonlasten alsdan gelijkelijk worden gedeeld. Een en ander is echter wel afhankelijk van de inkomens. Indien u een aanzienlijk hoger inkomen hebt, kan het inderdaad zo zijn dat u naast de helft van de woonlasten ook een partneralimentatie kunt voldoen. De gebruikerslasten (water, licht, energie) komen wel vaak voor rekening van de gebruiker.

Ik kan op dit moment dus niet een goed antwoord geven op uw vraag. U kunt even contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag