Stel vraag

Particulier


Mijn vriendin woont bij mij en ze staat ook in het GBA geregistreerd.
Er is onlangs bij ons ingebroken en goederen ontvreemd.
Waaronder sieraden van mijn vriendin.
Ik heb een inboedel verzekering voor gezin.
De verzekering zegt dat sieraden van mijn vriendin niet vergoed worden en dat het op haar verzekering verhaald moet worden.
Zij woont bij mij en heeft verder geen verzekering voor dit soort gevallen.
Aangezien mijn vriendin op mijn adres woont en ik een inboedelverzekering heb dan zijn haar eigendommen toch ook verzekerd?

In het geval van een verzekering voor het gezin zou uw vriendin waar u mee samenwoont daar ook onder moeten vallen. Wat staat er in de polisvoorwaarden? Wat geeft men als reden voor de weigering? En is zij zelf soms ook nog verzekerd zodat sprake is van een dubbele verzekering?

Beoordeel dit antwoord:

U geeft aan dat u een inboedelverzekering voor gezin heeft. In de verzekeringsvoorwaarden staat dan wie er verzekerd zijn. U kunt daar kijken of uw vriendin ook onder de verzekering valt.

Beoordeel dit antwoord:

• Uw vriendin heeft te gelden als medeverzekerde. Ter onderbouwing daarvan verwijst ik naar artikel 1.3 van de polis (van Nationale Nederlanden) waarin is bepaald dat elke persoon met wie de verzekeringnemer in duurzaam gezinsverband samenwoont is aan te merken als verzekerde. Er kan gezegd worden dat er sprake is van een deelgenootschap in vermogensopbouw, iets wat u beoogt heeft te verzekeren. Daarmee zou de verzekering ook de belangen van Uw vriendin dekken.
• Let op. Verzekeringsrecht is “polisrecht”, een polisvoorwaarde of clausule kan (KAN!) dit uitgangspunt doorbreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag