Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn vriendin en ik zijn in verwachting van ons eerste kindje. Situatie is dat zij nu nog getrouwd is met de vader van haar eerdere kinderen. Wettelijk gezien ben ik derhalve nog niet de vader, maar wordt hij automatisch de vader bij de geboorte van het kind. Zij hebben afgesproken, dat ze gaan scheiden, maar tussentijds gaan we eerst voor ontkenning van de ongeboren vrucht door haar echtgenoot, opdat ik de ongeboren vrucht kan erkennen en daarmee wettelijk de vader wordt.

Advies heb ik reeds ingewonnen hierover, zoals u ziet. Enige vraag die ik heb, is of hij hiervoor per se een advocaat in de armen moet nemen of dat een juridisch medewerker ook de aanvraag mag indienen bij de rechtbank, dat de echtgenoot de vrucht wil ontkennen. Reden van de vraag zijn de gemoeide kosten.

Van harte met de zwangerschap.

Het verzoek ontkenning vaderschap moet worden ingediend door een advocaat (artikel 278 rv juncto artikel 1:200 BW).

Een advocaat kan een toevoeging (door de overheid gesubsidieerde rechtsbijstand) aanvragen als u hiervoor in aanmerking komt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u wellicht een vaste prijsafspraak maken. Indien u dit wenst, kunt u hiervoor contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag