Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn vriendin en ik gaan scheiden, SamenLevingscontract. We hebben 3 kinderen.

Onze RechtsBijstandsVerzekering dekt geen juridische hulp bij een SamenLevingscontract.

Inkomen vriendin: 35.000 euro bruto p/j
Inkomen ikzelf: 15.500 euro bruto p/j
Gezamenlijk: 50.500 euro bruto p/j

We willen een Convenant opstellen (hetgeen ik perfect kan als Bachelor Jurist / HEAO / MER), maar mijn vriendin en ik komen er niet (financien met name).

We hebben dus misschien Juridische hulp nodig in de vorm van Mediation of afzonderlijke advocaten. Doch de verzekering dekt het niet en ons gezamenlijk inkomen is te hoog voor pro deo.

DE VRAAG:

Wat als wij nu ons S.L.-contract ontbinden en ons fiscaal partnerschap (moet dat apart bij notaris en belastingdienst?) zijn onze inkomens dan per direct gescheiden en hebben we dan beiden WEL recht op pro deo ???

Bij scheiding en verbreking samenwoning beoordeelt de Raad voor Rechtsbijstand uw beider inkomens apart van elkaar. U wordt dan als alleenstaande of als eenoudergezin aangemerkt. Op basis van de huidige normen komt u als alleenstaande in beginsel in aanmerking voor een toevoeging. Voor uw vriendin zal dat anders zijn, maar wellicht wordt zij aangemerkt als eenoudergezin en komt zij daarvoor ook in aanmerking.

Verder zijn er veel advocaten te vinden die voor uw situatie (indien u net niet in aanmerking komt voor een toevoeging) gunstige prijsafspraken willen maken.

Beoordeel dit antwoord:

Als u er samen denkt uit te kunnen komen, adviseer ik toch mediation. Dat levert meestal snel goede resultaten op. u deelt dan de kosten. Indien u beide een advocaat neemt, komt de ene ws wel en de andere niet in aanmerking voor gefinancierde rechtshulp. Ik ben zowel mediator als advocaat en kan u in beide situaties bijstaan. U mag desgewenst altijd even direct contact opnemen om eea nader te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag