Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn vriend en zijn ex-vrouw zijn in 2010 gescheiden en hebben Co-ouderschap over hun 2 dochters De kinderbijslag gaat naar de moeder en zij is in 2012 hertrouwd
Hij betaalt maandelijks 135 euro aan zijn ex-vrouw. In het convenant staat dat dit bedrag is voor kinderopvang en zwemles, de kinderen maken hier al ruim 2 jaar geen gebruik(meer) van. Is het dan terecht dat hij dit bedrag moet blijven betalen?

Er is sinds 1 januari 2015 veel veranderd ivm kinderalim. Het kan zinvol zijn om dit opnieuw te laten berekenen. Bovendien is de situatie van de ex-partner gewijzigd. Inden u dat wenst kan ik u verder adviseren en de berekening maken.

Beoordeel dit antwoord:

Het is altijd goed om de zoveel tijd opnieuw met elkaar te bekijken of het bedrag aan kinderalimentatie nog wel voldoet. Indien alle lasten ten aanzien van de kinderen gedeeld worden en er is sprake van co-ouderschap, kan er reden zijn om de alimentatie op nihil te stellen. Het is goed hier allereerst te proberen er samen uit te komen. dat kunnen zijsamen proberen of onder begeleiding van een mediator. Leidt dit niet tot een wijziging van de alimentatie, kan uw partner een verzoek daartoe indienen bij de rechtbank. Mocht ik u verder bij kunnen staan, kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag