Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn vriend en ik willen gaan samenwonen in mijn woning. Hij wil dus bij mij intrekken. mijn huiseigenaar/verhuurder wil dit voorkomen en stelt dat mijn vriend zich niet op dit adres mag inschrijven. Het is een particuliere huurwoning en de eigenaar verhuurd voor zover ik weet alleen mijn etage. Hij geeft geen rede op waarom mijn vriend zich hier niet zo mogen inschrijven. Ik heb al eerder telefonisch contact met u gezocht en hier werd mij verteld dat de huiseigenaar hier op geen enkel vlak bezwaar tegen kan en mag maken. Toch ben ik er niet gerust op daar er in het huurcontract staat;

Artikel 10: verbod onderhuur/inwoning
1) Het is huurder niet toegestaan het gehuurde geheel of gedeeltelijk door derden te laten gebruiken, of aan derden in onderhuur te geven.
2) Huurder mag geen andere personen bij zich doen inwonen dan die rechtstreeks tot zijn gezin behoren.

Graag zou ik schriftelijk bevestigd willen hebben dat mijn vriend zich wel op mijn adres komt wonen en mag inschrijven om dit aan de verhuurder te kunnen tonen.

U heeft een overeenkomst getekend met betreffende bepaling erin. de vraag is wat uw huurbaas bedoeld heeft met deze bepaling en wat uw verwachtingen over en weer waren bij het sluiten van de overeenkomst. Het laat voldoende discussie open of uw vriend wel of niet tot uw gezin behoort dan wel een derde is. In ieder geval kan het een reden zijn om de huurovereenkomst te ontbinden voor uw huurbaas. wellicht dat u samen met uw vriend met uw huurbaas een gesprek aan kunt gaan zodat uw huurbaas mogelijk van gedachten verandert. Het advies is helaas andersluidend.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Een gesprek zal weinig uithalen. Feit is dat mijn huurbaas mij al geruime tijd, jaren, liever uit de woning wilt hebben zodat hij de woning in de verkoop kan zetten.
Toch blijf ik met de vraag of het rechtsgeldig is dat hij om deze reden het huurcontract kan ontbinden.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag