Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


mijn vraag luidt alsvolgt: Mijn broer is in 2003 op zijn werk (overheid) aangereden door de tram (RET, toen nog overheid). Hij heeft hierbij een wiplash opgelopen zo bleek in de loop der jaren. De klachten werden steeds erger tot mijn broer niet meer kon werken. aangepast werk ik nooit aangeboden (alleen werk waarbij geen rekening werd gehouden met zijn klachten) en de papieren zijn zogenaamd nergens meer te vinden van het ongeluk. zowel bij RET als bij overheid niet. Na 2 jaar ziek zijn is mijn broer ontslagen. hij is hier niet tegenin gegaan omdat hij het psychisch niet meer aankon en zich in de steek voelde gelaten. Nu is mijn broer bij UWV en heeft voor 34.8% een WIA uitkering en overig WW uitkering. Mijn broer kan helemaal niets meer. ik moet hem brengen en halen maar de UWV blijft erbij dat hij wel kan en bij sollilcitaties moet hij vooral niet zeggen wat hij heeft zegt het uwv. Maar dit werkt natuurlijk niet! wat moeten wij hier nu mee aan. kunnen wij nog terugkomen op het feit dat hij dat ongeluk heeft gehad of heeftdit na ontslag geen zin meer?

Het ongeval is zo lang geleden dat het terugkomen daarop op dit moment geen zin meer heeft. Mogelijk kan hij nog wel bezwaar maken tegen de WIA uitkering maar daarvoor geldt een termijn van 6 weken nadat hij de beslissing heeft gekregen. Wordt er binnen die termijn geen bezwaar gemaakt dan heeft het geen zin meer om verdere actie te ondernemen.

Beoordeel dit antwoord:

Beste vragensteller,

In het geval RET nooit aansprakelijk is gesteld, dan is het inderdaad te laat om dat nu alsnog te doen. De vordering is dan verjaard.
Heeft er naar aanleiding van het ongeval nooit enig contact plaatsgevonden tussen uw broer en RET en/of de verzekeraar van RET?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag