Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn vraag is de volgende: per 1 december heb ik een nieuwe baan. Bij mijn huidige werkgever heb ik een opzegtermijn van 2 maanden. Ik moet dus 1 oktober mijn baan opzeggen. Nu ben ik plots in de onderzoeksmolen geraakt qua gezondheid. Er zijn allerlei onderzoeken gaande en ik weet niet of ik voor 1 oktober weet wat er gaande is en hoe erg het zal zijn. Stel ik moet een lang behandeltraject ondergaan, hoe komt het dan met mijn zekerheden? Kan ik mijn ontslag terugdraaien of is dat niet mogelijk nadat ik mijn ontslag heb ingediend? Mijn volgende baan is nl voor de duur van de opleiding, dus ik heb dan veel minder zekerheden. Ik ben alleenstaand, dus kan niet alles nu riskeren...de onzekerheid nu maakt het er ook niet veel beter van!
Wie heeft er advies voor mij?

Zo lang u niet hebt opgezegd bij uw huidige baan, hebt u die nog. Nadat u hebt opgezegd, zal juridisch gezien de arbeidsovereenkomst eindigen. Uw werkgever zou op enig later moment kunnen besluiten u op uw verzoek wederom in dienst te nemen, maar u kunt hem daartoe dan niet verplichten. Indien er in de arbeidsovereenkomst bij uw nieuwe werkgever geen proeftijdbeding staat, kunt u ook niet zomaar van die overeenkomst af nadat die getekend is. Uw nieuwe werkgever zou u aan de opzegtermijn op grond van die arbeidsovereenkomst kunnen houden.
P.s. als de opzegtermijn 2 maanden is en er moet tegen het einde van de kalendermaand worden opgezegd, zou de opzegging door de huidige werkgever voor 1 oktober moeten zijn ontvangen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag