Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn vraag is arbeidsrechtelijk. Binnen het bedrijf waar ik nu werk heb ik eerste een contract gehad van 6 maanden en 2 dagen. En dus een opzeg termijn van een jaar,
Nu heb ik een nieuw contract gekregen met een looptijd van 3 maanden voor de zelfde werkzaamheden . Heb ik arbeidsrechtelijk een opzegtermijn van een maand of vervalt deze omdat ik een andere contract duur heb gekregen.

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt van rechtswege. Dat betekent dan ook, dat er in principe geen opzegtermijn geldt. Wel moet de werkgever een maand voor afloop schriftelijk aangeven of hij wel/niet tot verlenging over gaat. doet hij dat niet, dan is hij schadeplichtig.

De 2e arbeidsovereenkomst eindigt wederom van rechtswege. Ook hier moet weer tijdig aangezegd worden. Pas bij de 3e arbeidsovereenkomst ontstaat een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Dan geldt er een opzegtermijn van 1 maand.

Beoordeel dit antwoord:

Voor elk contract dat getekend wordt voor minder dan 5 jaar geldt een opzegtermijn van één maand...

Beoordeel dit antwoord:

@Arno, Niet bij de derde overeenkomst ontstaat er een vast contract, maar bij de vierde (tenzij er eerder een periode van 2 jaar overschreden wordt) Zie artikel 7:668a BW.

@Wijnand, dit geldt alleen als er tussentijds opgezegd kan worden. Dit vereist een tussentijds opzegbeding in de arbeidsovereenkomst. Bovendien kan van deze termijn afgeweken worden. Zie artikel 7:672 lid 4, 5, 6, 7 BW.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank jullie wel voor jullie reacties .Geldt dit ook voor mij als werknemer bij het nieuwe contract van 3 maanden bij de zelfde werkgever. Wat is mijn opzegtermijn is dit dan ook een maand


Je kunt alleen opzeggen als er een tussentijds opzegbeding in de arbeidsovereenkomst staat (er staat dan in dat je tussentijds kan opzeggen).

Wettelijk geldt er een termijn van 1 maand voor jou als werknemer, maar zoals hierboven aangegeven kan daar vanaf geweken worden in bijvoorbeeld de CAO of de overeenkomst.

Let wel, als je zelf opzegt heb je zeer waarschijnlijk geen recht op een ww-uitkering.

Als je wilt kan je mij de arbeidsovereenkomst mailen dan kijk ik er even naar.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag