Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn vraag is als volgt. Sinds augustus 2009 ben ik lid van een sportschool. In november 2011 heb ik per brief aangegeven dat ik mijn lidmaatschap wilde beƫindigen en was dan ook in de veronderstelling dat de wet van dam hierop van toepassing is (opzegtermijn van een maand). In de brief heb ik dan ook mijn ledenpas bijgevoegd en de brief aangetekend verzonden. Ik had namelijk op internet gelezen dat het erg ingewikkeld was om een lidmaatschap op te zeggen bij deze sportschool. Ik heb geprobeerd contact te zoeken met het hoofdkantoor omdat ik geen bevestiging heb ontvangen van de opzegging van mijn lidmaatschap maar ik krijg nergens reactie op. Ik heb tot nu toe alleen post gekregen dat ik moet betalen, ik heb netjes t/m december 2011 betaald ivm opzegtermijn van 1 maand. Nu heb ik een brief van een incasso bedrijf ontvangen en moet nu volgens het incassobureau een bedrag van 196,- betalen. Ik heb contact opgenomen met het incasso bureau en hen gewezen op de wet van dam. Zij vertellen mij dat deze wet hierop niet van toepassing is omdat het gaat om een contract van voor december 2011. Zij sturen mij een akkoordverklaring toe die ik moet ondertekenen om gespreid te kunnen betalen. Ik had op deze manier nog tijd om uit te zoeken of het verhaal van het incasso bureau klopt en of ik inderdaad moet betalen. Mijn ledenpas heb ik dus opgestuurd en ben daarom ook niet meer in de gelegenheid om te gaan sporten terwijl ik er wel voor moet betalen.

Incassobureau heeft geen gelijk dus betaal niet. U kunt verwijzen naar de volgende uitspraak waaruit volgt dat vanaf 1 december 2011 de wet van dam al van toepassing is
uitspraak LJN BV1276, Rechtbank Haarlem, 526840 CV EXPL 11-12063.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het maakt dus niet uit dat ik in november 2011 mijn lidmaatschap op heb gezegd? Omdat wet van dam op 1 dec is ingegaan. sta ik dan nog wel in mijn recht? Heb ivm maand opzegtermijn december nog wel betaald. Moet ik eventuele aanmaningen van incasso bureau negeren?

Met vriendelijke groet


In ieder geval vanaf 1 december 2011 is de opzegtermijn 1 maand. Omodat u heeft opgezegd met inachtneming van de opzegtermijn van 1 maand en ook tot en met december betaald. Dus zeker met de uitspraak in het achterhoofd zou ik een brief sturen aan het incassobureau en hen wijzen op de uitspraak. Als ze toch blijven dreigen dan zou ik het op een rechtzaak laten aankomen want ik vind dat u het recht aan u kant heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag