Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn vraag is als volgt: Mijn ouders staan op het punt om te scheiden en ze zijn in gemeenschap van goederen getrouwd. Mijn vader heeft in het verleden een postorderbedrijf genomen maar heeft de handtekening van mijn moeder daarvoor gebruikt zonder haar medeweten. Nu ze uit elkander gaan wil hij niet aan de schuld meebetalen omdat hij zich verschuilt onder het mom dit is mijn handtekening niet! Kan dit zomaar?

nee, dit kan niet zomaar, als er een overduidelijk bewijs is dat vader deze handtekening heeft vervals zou ik zeker aangifte doen van valsheid in geschrifte, als vader daaraan gekoppeld ook moeders ID kaart en BSN nummer heeft gebruikt is dit identiteits fraude. uw moeder kan zich dan later voeging in het strafproces voor de geleden schade.
verder zou ik voor u een vernietiging van de overeenkomst kunnen maken ten opzichte van uw crediteur, of met hun in contact komen om te bemiddelen.
uw moeder kan, mits ze het bedrag al heeft betaald, de kosten verhalen op vader, hier help ik u graag mee.

Beoordeel dit antwoord:

U geeft aan dat uw ouders in gemeenschap van goederen zijn getrouwd. Los van het feit dat het niet netjes is wat uw vader heeft gedaan, of zelfs frauduleus zoals de heer van Overbeek het noemt, houdt dit in dat alle bezittingen en schulden van hen beiden zijn. Bij de scheiding worden alle waarden van goederen, banksaldi en schulden bij elkaar opgeteld en gedeeld of verrekend met toekomstige verplichtingen.
Verder heeft het dus nu daarom ook nog geen zin om een procedure te starten onder echtelieden!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag