Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn vorige werkgever probeert meerdere eigen risico rekeningen van mijn vorige leaseauto op mij te verhalen. De rekening bestaat uit 5x150euro=750euro.

Bij vorige schades is dit bedrag nooit in rekening gebracht en ik vind ook niets terug in mijn arbeidsovereenkomst over het betalen van eigen risico.

Mijn ex werkgever beroept zich op het stuk In de vaststellingsovereenkomst "leaseauto in goede staat retourneren" en "voorts is de werkgever gerechtigd alle kosten verbonden aan het eventuele verbruik van de auto door werknemer na de in de einddatum in mindering te brengen op de op grond van deze overeenkomst door werkgever aan werknemer verschuldigde gelden".

Welke rechten en plichten heb ik nu?

Als u schade rijdt tijdens uw werk met een bedrijfs- of leaseauto dan mag de werkgever het eigen risico in beginsel niet zomaar in rekening brengen bij u, tenzij er sprake is van opzet of bewuste roekeloosheid. De werkgever is dus aansprakelijk voor de schade en het eigen risico.
Komt u er samen (nog) niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, dan kunnen wij u bijstaan in deze zaak. Neemt u desgewenst contact met mij op voor overleg. Klikt u op de direct-contact knop naast dit antwoord onder mijn naam.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag