Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn vorige werkgever heeft bij een dreigende loonbeslaglegging met de deurwaarder een betaalafspraak, met goedkeuring van mij, gemaakt die hoger is dan de beslagvrije voet. Hiermee is de schuldeiser akkoord gegaan en er is tot aflossing overgegaan. Hierover is niets vastgelegd en heeft er geen contract verandering plaats gevonden.

In de gewerkte periode van anderhalf jaar, heb ik 1 maal, na lang aandringen mijnerzijds, van mijn werkgever een loonstrook mogen ontvangen. Daarna echter niet meer. Ook na diverse keren vragen bleef dit uit.

Na met drie maal een halfjaar contract gewerkt te hebben ben ik niet in vaste dienst genomen en zijn de werkzaamheden gestopt. Bij vertrek heb ik een loonstrook mogen ontvangen en tot mijn verbazing is het brutoloon met € 300,- verlaagd ( tevens de gewerkte uren) en zie ik geen verwijzing naar de afbetalings regeling. Bij navraag hierover werd mij verteld dat dit zo gedaan was (enerzijds) als een soort van administratie kosten voor de moeite die de werkgever voor mij had gedaan. Hierdoor zijn geen premies betaald en heb ik geen vakantie geld over ontvangen, feitelijk heb ik dus zonder dat ik het wist zwart gewerkt.
Ik heb hem hierop aangesproken en tevens op het feit dat ik nog 10 vakantie dagen tegoed heb, op de loonstrook staat de opbouw van de vakantie dagen niet vermeld. Zijn reactie hierop waren een aantal zeer ernstige bedreigingen als ik dit naar buiten zou brengen.

Ik ben nu een, gelukkige, maand gestopt en welke acties kan ik nu nog tegen hem ondernemen?

Met vriendelijke groet.

Geachte vraagsteller,
Het is mij niet duidelijk of u 'zwart' heeft gewerkt of dat u te weinig uitbetaald heeft gekregen. Maar u heeft hoe dan ook recht op loonstroken en jaaropgaven. Dit is ook van belang richting schuldeiser. Want weet u nu wel zeker dat er geld aan de deurwaarder is afgedragen? Kortom, er is veel meer informatie van u nodig voor een advies dan via deze site snel gegeven kan worden.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt aanspraak maken op niet betaald loon etc. Daarvoor kunt u de standaard brief op deze site betalingssommatie loonvordering gebruiken. Helpt dat niet dan adviseer ik u een juridisch deskundige in te schakelen. U kunt daarvoor naar het juridisch loket in uw omgeving of u kunt een van de juristen op deze site inschakelen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag