Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn vorige huisbaas weigert de borg (350 euro) terug te te boeken omdat hij de trap niet schoon vond. Hierna heb ik het volledig schoongemaakt, maar vond B. dat alsnog niet goed. Mag een huisbaas dit zomaar?

Ik ga ervan uit dat u na 2003 bent gaan huren.

Als bij de aanvang van de huur geen 'beschrijving' (schriftelijke vastlegging) van de staat van de woning is gemaakt, geldt volgens de wet dat u de woning bij de aanvang van de huur ter beschikking hebt gekregen zoals de woning er bij oplevering uit zag.

Als de trap verder bezemschoon is, heeft de huurder niet het recht de borg in te houden. Ik adviseer u de zaak aan een incassobureau uit handen te geven.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie!
Ik ben inderdaad na 2003 (in januari 2012) gaan huren, waarbij geen schriftelijke vaststelling van de huidige staat is gemaakt. Toen ik vorige maand de huur opzegde heb ik mijn kamer (het gehuurde), evenals de rest van het huis (de gemeenschappelijke ruimten) grondig schoongemaakt en dit is ter plekke goedgekeurd door de verhuurder.
Echter belde hij hierna op met de boodschap dat de gemeenschappelijke ruimten niet geheel schoon waren en zei me dat ik moest terugkomen om het te poetsen, anders zou ik mijn borg niet terugzien. Dit heb ik alsnog gedaan, hierna B. op de hoogte gesteld, waarbij mij werd verteld dat de borg terug wordt betaald deze week.
Echter belde hij vandaag alweer op, met dus deze boodschap dat de trap niet geheel schoon is en ik alsnog mijn borg niet terugkrijg, en daarbij nog een hoop commentaar en gescheld van zijn kant, wat ik hier links laat liggen.

Mijn vraag dan, is het voor die 350 euro lonend om een incassobureau in te schakelen? Gezien zijzelf ook waarschijnlijk e.e.a. aan kosten zullen vragen..


Het incassobureau kan u meer vertellen over de tarieven. U kunt vervolgens zelf beoordelen of het lonend is er een zaak van te maken. Het lijkt erop dat deze verhuurder er een gewoonte van maakt om op dubieuze gronden de borg niet terug te betalen, en zichzelf op die manier van wat extra inkomen voorziet.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor de informatie. Ik neem morgen weer eerst contact op met de verhuurder, laten we het eerst op een vriendelijke manier proberen op te lossen, mocht dit echter niet baten schuw ik het inschakelen van een incassobureau echter niet.

Enorm bedankt.Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag