Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn voormalige vriend is HIV Positief en heeft na tien jaar dit verteld. ik heb me getest maar de test is nu negatief. hij heeft ook met anderen geslapen heeft hij toegegeven. Ik wil graag dat hij gestopt wordt voordat er slachtoffers vallen en hij moet echt opgepakt worden. Hij kan heel veel mensen schade berokkenen, Ik ga me weer laten testen om zeker te zijn, Kunt u aub mij adviseren? heb vorige week aangifte gedaan maar de politie kan het alleen noteren. Er moet actie komen kunt u mij aub helpen?

Goedemorgen,

Onderstaande geldt voor zover er geen nieuwe wetgeving is mbt tot SOA's of HIV etc.

Sinds een aantal jaren behoren vervolgingen van mannen voor onbeschermde seks zonder hun HIV-status te melden, tot het verleden. Dit heeft te maken met mensenrechten en kans op infectie, of er nu uiteindelijk wel of geen HIV is overgedragen.

Het KÁN een ander punt zijn wanneer uw voormalige vriend bewust en de intentie heeft om HIV over te dragen (toebrengen van lichamelijk letsel)

De politie kan inderdaad niet veel met uw aangifte dan deze te noteren, aangezien zij de juridische kaders onvoldoende kennen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hij heeft het al jaren zegt hij ongeveer 13 jaar of langer. Wij hebben al 10 jaar n relatie en hij heeft het mij pas op 16 augustus 2013 meegedeeld. Hij heeft t dus willens en wetens gedaan..dit heeft hij gisteren 2 september nog in n telefoongesprek bevestigd. Hij heeft waarschijnlijk met bijna 100% zekerheid ook sex gehad met andere vrouwen waarvan ik nu pas hoor. Als u mij wil bellen kan dat op 0653869924
En ik wil weten of ik mijn rechtsbijstand verzekering moet bellen. Dank u voor uw snelle reactie hoop snel actie te kunnen menen


Goedemiddag,

Ik begrijp uw zorgen, dat zeker. Met 'hij heeft het willens en wetens gedaan' doelt u op het feit dat hij willens en wetens seksuele handelingen met u verricht heeft waarbij er kans was op besmetting, neem ik aan.

Door de 'hoge' eisen die de rechters tegenwoordig stellen hieraan, is er een verschil tussen dat wat u zegt, en puur de seksuele handelingen verrichten om de ziekte over te dragen aan u. Net zo zeker als ik ben van het eerstgenoemde (het willens en weten seksuele handelingen verrichten), gebaseerd op uw woord, net zo ONzeker ben ik van het laatstgenoemde; dat uw voormalige partner puur seksuele handelingen met u verrichte - niet voor de seks zelfs bijv - maar louter om de ziekte over te dragen aan u.

Indien u dit wél aan zou kunnen tonen, zou u kans maken meen ik. Maar het lijkt me uiterst lastig. Vooral omdat het uw ex is en in de meeste voorgaande gevallen de aangiftes en rechtszaken door de 'exen' zijn aangespannen, wat geassocieerd werd/wordt met "wraakgevoelens" tegen de voormalige partner.

Het meest duidelijke geval, waarbij u kans zou maken is wanneer uw ex partner bijvoorbeeld door injectienaalden u (of anderen) zou proberen te besmetten met de ziekte. Dat is een geval waarin de intentie om de ziekte over te dragen erg goed naar voren komt.

In alle andere gevallen wordt het ontzettend lastig voor u, en waarschijnlijk niets meer dan tijdsverlies en een kostenpost. Helaas ben ik geen expert in het strafrecht of civiel recht, dus wellicht dat een specialist wat zou toe kunnen voegen aan dit verhaal.

U dient beroep te doen op uw rechtsbijstandsverzekering op het moment dat u gerechtelijke stappen zou overwegen. Nu is het echter nog maar de vraag in hoeverre dat überhaupt kans van slagen heeft.

Een civiele zaak aanspannen behoort tot de mogelijkheden als u het desondanks wilt 'wagen'. Het zou ondergebracht kunnen worden onder 'Onrechtmatige daad'.

Het lijkt me overigens niet super slim dat u openbaar uw telefoonnummer vermeldt, u kunt dit bijvoorbeeld doen in een prive-bericht (bijv als u op mijn naam/link) klikt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ok ik wist niet dat t openbaar was



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag