Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Mijn vader heeft een dierenspeciaalzaak en heeft een factuur ontvangen van een telecomaanbieder Volgens hen is hij telefonisch akkoord gegaan om een contract aan te gaan met de aanbieder waarbij we voortaan de gesprekskosten via hen gefactureerd krijgen en dit 15% op de kosten schijnt te schelen. Nog mooier is dat wij een abonnement bij KPN hebben waar de gesprekskosten inzitten dus dit kost alleen maar geld.
De telecomaanbieder blijft erbij dat wij telefonisch akkoord zijn gegaan. Wij hebben daar geen idee van. Ik heb de band beluisterd en mijn vader zegt dat hij wel geĆÆnteresseerd is in korting, maar daarmee zegt hij niet dat hij akkoord gaat met het contract.
Wat nu? Moeten we betalen? Ik ben bang dat als we betalen dat we er dan helemaal aan vast zitten. Het is wel een officieel bedrijf.

Enerzijds kan de door de dienstverlener aangeboden informatie niet voldoen aan de eisen zoals die gesteld worden qua informatievoorziening of met toepassing van de reflexwerking de eisen die gesteld worden aan dienstverlening op afstand althans het aanbod. Het is een reden om de overeenkomst te ontbinden. Groot nadeel is wel dat u dan erkend het bestaan van de overeenkomst.
Anderzijds daarom kunt u ook stellen dat de overeenkomst niet rechtsgeldig is omdat simpelweg het aanbod niet is aanvaard.
Een andere mogelijkheid is stellen dat de overeenkomst onrechtmatig is vanwege de misleidende handelspraktijken. Men zal echter niet zomaar toegeven.

Beoordeel dit antwoord:

De betreffende aanbieder heeft intussen contact opgenomen met Rechtswinkel.nl en geeft aan dat het vermoedelijk om een misverstand gaat. Indien u wenst kan ik de relevante contactgegevens aan u verstrekken, zodat u met de aanbieder aan een oplossing kunt werken. Hiervoor dient u contact met mij op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De aanbieder heeft dankzij dit bericht op Rechtswinkel.nl contact met mij opgenomen. De heer die ik aan de telefoon had heeft het goed opgelost. Het contract is beƫindigd en alle facturen worden gecrediteerd.
Bedankt voor de hulp.Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag