Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn twee paarden staan bij een boer in een kudde van drie paarden. Ze hebben een kleine schuilstal en een paddock ter beschikking. Toen we er een klein jaar geleden kwamen stonden ze in een grotere stal met grotere paddock maar door onrust in de kudde is er na een half jaar besloten de ruinen (waaronder die twee van mij) apart te zetten. Wij zijn hiermee akoord gegaan met de mondelinge toezegging dat er bij hun deel geen extra paarden meer bij kwamen. Nu gaat de boer hier toch van afwijken en er een extra paard bijzetten. Kan dit zomaar? In ons contract staat helaas alleen maar dat de paarden in een inloopstal staan, en wat de kosten daarvoor zijn.

Als u deze afspraak heeft gemaakt, dan mag de boer daar niet zomaar vanaf wijken. Het lastige in deze situatie is echter dat het niet schriftelijk is afgesproken. Desalniettemin geldt een mondelinge afspraak ook. Ik adviseer u te overleggen met de boer over de gemaakte afspraken. Wellicht kan een derde bevestigen dat deze afspraak met u is gemaakt.
Mocht u verdere vragen hebben, stelt u die dan gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw antwoord. De boer bevestigd te hebben afgesproken met ons dat er geen paarden mer bij zouden komen maar wijkt daar nu desondanks toch vanaf. Naast mijzelf is helaas alleen mijn man getuige geweest van de mondelinge afspraak. Wat nu?


Als u verdere stappen wilt ondernemen is het van belang de afspraak op papier bevestigd te krijgen door de boer. Wellicht kunt u hem mailen met hopelijk een reactie waarin hij aangeeft of bevestigd dat deze afspraak is gemaakt.

Omdat u een afspraak hebt met de boer en hij deze afspraak niet correct wil nakomen, bent u gerechtigd uw prestatie van deze verbintenis op te schorten. Dat betekent dat u de betaling van de stalling op mag schorten (uitstellen) totdat de boer de afspraak wel correct nakomt. Dit kunt u ook doen zonder dat u een schriftelijke bevestiging van de afspraak hebt, al is het beter om deze wel te hebben gezien de bewijslast.

Een dergelijke opschorting kan echter wel de verhouding tussen u en de boer opscherp stellen. Hopelijk hoeft u een dergelijk actie niet in te zetten en kunt u alsnog een goede oplossing vinden samen met de boer.

Mocht u nog vragen hebben, dan verneem ik graag van u.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag