Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn schuurtje steekt een stukje over op de grond van buren

In 1999 hebben we een blokhut geplaatst toestemming gehad beide buren maar bij een buur stak het 15 cm over en dat vonden de buren niet erg .moest wel een goot onder .nu op 2021 hebben van buren bericht gehad dat hun hun hele tuin achter willen gebruiken voor overkapping en berg ruimte maar een probleem hebben met dat stukje overkapping van mijn blok hut .ook weten ze de erf grens niet want er is geen grens reconstuctie gemaakt ook weet ik niet of de schutting recht staat .misschien staat hij wel een stuk meer mijn tuin in .....
Ik had een afspraak met de oude buren onder tussen zijn deze buren nr 3 daar voor geen bezwaar gehad . Wat zijn mijn opties .ook had ik in 1999 een doorgang naar de poort maar we hadden dat aangepast zodat de buren er alleen gebruik van konden maken de poort hun poort deur zit aan mijn gevel vast .kan ik dat ook laten veranderen zodat ze maar een paar moeten slaan op eigen grond . Wat is de beste oplossing en in het recht .

Kennelijk zijn er afspraken gemaakt over het gebruik en dat impliceert ook het mogelijke gebruik van andermans gronden. Dit leidt nooit tot een verjaring van bezit. Het is een overeenkomst tussen partijen vatbaar om opgezegd te worden met inachtneming van alle redelijkheid en de afweging van belangen van elke buur. Buren en eigenaren worden geacht te kennen en te respecteren de kadastrale grenzen, neemt u voor meer informatie contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag