Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Mijn roldeur van de schuur werkte niet meer,zelf de aandrijving doorgemeten en constateerde dat de motor van de aandrijving doorgebrand was.
toen het bedrijf gebeld welke de deur geinstaleerd had met de mededeling dat de motor van de aandrijving doorgebrand was,en of ze een monteur wilden sturen deze te vervangen.
toen na een paar dagen de monteur langskwam bleek hij geen motor bij zich te hebben en hij deelde me mee dat de aandrijving te oud was en geheel vernieuwd moest worden en maakte een vrijblijvende offerte.
toen ze na een maand niets van mij gehoord hadden stuurden ze een rekening voor het langskomen voor het maken van de vrijblijvende offerte.
Is dit rechtsgeldig ?

Is dit een b-b overeenkomst? U hebt een opdracht verleend aan een bedrijf welke kosten heeft gemaakt om de zaak te inspecteren. Deze kosten zijn reeel en niet vrijblijvend, doorgaans wel geregeld in de voorwaarden. Voor consumenten is er meer bescherming als het gaat om voorrijkosten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goede middag,
Bedankt voor uw reactie.
Dit bedrijf was bekend met de gegevens van de deur(zelf geplaatst)
Waren ze niet verplicht mij voor hun bezoek te melden dat ze niet kwamen repareren,maar een offerte kwamen maken.


Voordat het bedrijf met zekerheid weet wat er aan de hand is dienen ze toch met eigen ogen de zaak te beoordelen. Er is in ieder geval een opdracht hiertoe gedaan door u, en de opdrachtnemer heeft recht op een evenredig loon of vergoeding . Tenzij u zwart op wit hebt dat er een nieuwe motor geplaatst zou worden en het daadwerkelijk plaatsen ervan ook afdoende was om het gebrek te herstellen, in dat geval heeft u een punt. Was de aandrijving te oud , was er een extra handeling noodzakelijk en behoefde de motor niet vervangen? Wat staat er in de voorwaarden van het bedrijf mbt werkzaamheden gedaan voordat het werkelijk aangenomen werk wordt uitgevoerd?Hier is ook van belang waar de meeste kennis en professionaliteit voor beoordeling aanwezig is. Het opmaken van een offerte en doorberekenen van voorrijkosten kent wel een beschermingsregel voor consumentenzaken. Soms kan een kleine ondernemer daar nog wel een beroep op doen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

,,


Reactie van de vraagsteller

Goede middag,
Bedankt voor uw reactie.
Ga uitzoeken of ik er een beroep op kan doen.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag