Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn partner heeft een geschil met zijn werkgever.

Mijn vriend is nu 19 maanden ziek (begon bij een burn-out en daar kwam overlijden van zijn moeder en mijn vader bovenop ook is er in de tijd kanker bij mij geconstateerd en de bijhorende behandelingen). Echter is mijn partner sinds mei 2022 weer 100% aanwezig en dus inzetbaar. De werkgever zegt sinds zijn 100% inzetbaarheid niet voldoende werk voor hem beschikbaar te hebben om zijn belastbaarheid te kunnen testen en willen hem daarom niet beter melden en hem ook niet 100% maart nog 70% te willen uitbetalen. De Arbo Arts heeft Juli aan de werkgever gemeld aan te raden mijn partner toch echt weer beter te melden maar de HR gaf aan hier nog niet aan te willen voldoen. Mijn partner heeft daarom na een gesprek met de Arbo Arts de werkgever om een vaststellingsovereenkomst met passende transitievergoeding gevraagd. De dag na deze aanvraag heeft HR hem toch beter gemeld en door de beter melding geeft HR aan hem geen transitievergoeding meer te kunnen meegeven. Buiten dat zijn werkgever bijzonder nalatig is geweest tijdens zijn reintegreren heb ik de vraag, mag dit zomaar allemaal? Met name het 70% uitbetalen wanneer er 100% aanwegheid is maar geen inzetbaarheid door 'weinig werk'. EN mag je na aanvragen van een 'vaststellingsovereenkomst met transitievergoeding' door de werknemer, de werknemer de dag erna toch betermelden en zo onder de transitievergoeding uitkomen?

De vraag of dit allemaal zomaar maag, is simpel te beantwoorden: zomaar mag het zeker niet. Het heeft er alle schijn van dat hier sprake is van een conflict wat op een manier wordt geprobeerd op te lossen waarvoor het recht niet is bedoeld. Ik zou u aanraden om met een jurist in de arm hierover verder te praten en mede aan de hand daarvan tot een goed (strijd) plan te komen. Dat hier zaken niet goed gaan en dat de situatie niet correct verloopt dat lijkt duidelijk te zijn.

Mocht u contact met mij willen opnemen om het een en ander verder te bespreken, dan kunt u dat doen via mijn site boksjuristen.nl (of via info@boksjuristen.nl of 0621387715). In ieder geval succes voor u en uw partner.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag