Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn partner en ik betalen samen aan zijn ex-partner een partneralimentatie die door de rechter is bepaald op 968€ per maand.
Nu krijgen we ineens een brief van de ex-partner dat de alimentatie door haar gewijzigde persoonlijke omstandigheden verlaagd kan worden naar iets meer dan de helft! Kan zij dit juridisch zomaar verlagen of moet de verlaging ook door een rechter bekrachtigd worden? Wij willen niet hierdoor in de problemen komen. De ex-partner laat in haar brief ook weten dat zij misschien in de toekomst weer terug zal moeten komen op deze verlaging maar hoopt dat het niet nodig is. Wat de gewijzigde omstandigheden zijn laat ze in het midden. Graag advies.

U kunt zonder problemen in onderling overleg een nieuw bedrag aan partneralimentatie afspreken. Ik adviseer u dit dringend schriftelijk vast te leggen.

Het is wel goed voor u om te weten wat de gewijzigde omstandigheid is, wellicht is het zo dat helemaal geen partneralimentatie meer verschuldigd is.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Beoordeel dit antwoord:

U mag dit onderling afspreken maar de beschikking blijft dan wel in stand, Zij zou de beschikking later via de deurwaarder aan u kunnen betekenen en proberen te incasseren. Het verstandigste is om een vaststellingsovereenkomst te maken en deze door beide te laten ondertekenen. Daarin ligt dan expliciet vast wat is afgesproken en waarom. Ik kan u desgewenst helpen. De kosten daarvoor zijn beperkt.

Beoordeel dit antwoord:

De partneralimentatie eindigt naar verloop van tijd (meestal 12 jaar) en kan verder gewijzigd worden bij gewijzigde omstandigheden. Maar hiervoor zal uw ex-partner wel een verzoekschriftprocedure bij de rechtbank moeten starten. Het lijkt mij verstandig dat u de brief die u heeft ontvangen met mij bespreekt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag