Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn moeder woonde samen met mijn vader in een huurhuis in Kleve,Duitsland.
10-09-2017 is mijn vader plotseling overleden en werd zijn uitkering per direct stopgezet waarvan ze samen leefde,dus mijn moeder kon het huis niet meer betalen en heeft de huur per direct opgezegd.
Nu wil de Duitse eigenaar van het huis dat zij nog 3 maanden doorbetaald hij zegt dat dat verplicht is in Duitsland maar daar staat niks van in het huurcontract.
De opzegging is telefonisch gegaan en deze man is daarmee akkoord gegaan,nu beweerd hij dat zij nog schriftelijk moet opzeggen,is dat ook zo?
Nu dreigt deze man met een rechtszaak als mijn moeder die 3 maanden huur niet betaald.
Dus nu is mijn vraag kan deze man dat zomaar doen en eisen van mijn moeder om dit te betalen?
Oja en mijn vader heeft alleen het huurcontract ondertekend maar die is nu overleden.
Ik hoop dat u ons kunt helpen met een goed advies,alvast vriendelijk bedankt!

Helaas had de verhuurder gelijk. Volgens het Duitse wet moet een opzegging van een huurcontract schriftelijk gebeuren en is de termijn 3 manden (dus nu al tot 31 januari as.!).

Beoordeel dit antwoord:

Indien de verhuurder akkoord was met de "opzegging" zal uw moeder kunnen argumenteren dat er een zogeheten "Mietaufhebungsvertrag" werd overeengekomen. Dat dus de huur niet door opzegging eindigt maar door een overeenkomst.
Uw moeder loopt natuurlijk gevaar dat de verhuurder beweert nooit te hebben ingestemd.
Omwille van de moeilijke situatie adviseer ik uw moeder om bijvoorbeeld Mieter helfen Mietern of een dergelijke vereniging te raadplegen. Hier krijgt zij goedkoop advies.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag