Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn moeder woonde in een huurwoning met boiler, in augustus 2010 was er een mankement aan haar boiler en heeft mijn broer GSU gebeld en die zijn ook gekomen, conclusie boiler moest vervangen worden. Aan die nieuwe boiler zat een huurcontract van 10 jaar, mijn moeder was op dat moment al dement en heeft dit contract getekend, de monteurs hebben een bankrekeningnummer verkregen waarschijnlijk door inzicht in haar bankafschriften. Mijn moeder is in december 2010 met spoed opgenomen in een verzorgingstehuis en haar huurwoning moest leeggeruimd worden. Ik doe al jaren haar administratie en wilde het contract opzeggen omdat de huurwoning gerenoveerd zou worden en de boiler niet overgenomen zou worden door de nieuwe bewoner omdat er cv in de woning zou komen. Ik kreeg een schrijven dat we wel van het huurcontract af konden komen maar dat we wel bijna 1000 moesten betalen. Wij hebben de boiler uit het huis gehaald en ligt nu ongebruikt in de garage van mijn broer waar elke maand nog ruim 13 euro voor betaald wordt. Er is ook nog een schrijven naar de GSU gegaan met een doktersverklaring dat mijn moeder op het moment van tekenen al dement was en niet wist wat ze tekende (handtekening is ook niet compeet, mijn moeder tekende altijd met 2 namen en toen maar één). GSU heeft hier geen boodschap aan en wordt er dus nog steeds betaald voor iets waar geen gebruik van gemaakt wordt.
Nu is onze moeder vorige maand overleden en willen wij alles gaan afronden, ook de betaling van de boiler want haar rekening moet ook afgesloten worden.
Onderstaand heb ik nog een stukje bijgesloten uit de huurvoorwaarden.
Ik hoop dat u mij hier verder mee kan helpen.

Met vriendelijke groeten,

3. De huurder of zijn erfopvolger kan de overeenkomst tussentijds schriftelijk opzeggen met inachtneming
van een opzegtermijn van twee maanden, tegen betaling van de netto contant gemaakte toekomstige
huurtermijnen over de resterende minimale looptijd van de overeenkomst. Bij beëindiging van de
huurovereenkomst binnen 24 maanden kan een aanvullende boete worden opgelegd. De resterende
huurtermijnen en eventuele boete zijn niet verschuldigd, indien door de nieuwe bewoner van het perceel
met verhuurder aansluitend een huurovereenkomst ten aanzien van het apparaat wordt gesloten.

Beste vraagsteller,
allereerst wil ik u graag condoleren met het verlies van uw moeder.

Dan, normaal gesproken volgen de erfgenamen de overledene op hetgeen ook betekent dat u en de anderen gehouden zijn aan lopende duur-overeenkomsten als deze. Meestal worden dit soort contracten door de nieuwe huurder overgenomen maar dat was in het geval van uw moeders huis niet mogelijk.

Deze toestand is niet voorzien in de algemene voorwaarden en het is de vraag of de dienstverlener u nog wel aan het contract kan houden. Dit hangt ook af van de vraag of uw moeder onder de omstandigheden zoals u opsomde wel de gevolgen kon overzien als de renovatie al bekend was destijds, of later: dat kan voor u een beroep mogelijk maken op onvoorziene omstandigheden en zo het contract laten afbreken.

Ik adviseer u, gezien de looptijd van het contract om er een brief aan te wagen die het contract op de door mij genoemde gronden, vernietigt c.q ontbindt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Monique,

Hartelijk dank voor je erg snelle reactie.
Ik ga een brief schrijven aan de GSU en wil daar verwijzingen in zetten die in jouw antwoord zijn beschreven. Aangezien dit iets is wat ik gelukkig nog nooit bij de hand heb gehad is mijn vraag of ik de brief die ik heb geschreven aan jou mag laten lezen, zodat ik zeker weet dat het een kloppend verhaal is.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag