Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


mijn moeder wilt me onder curatele stellen omdat ik samen ben gaan wonen kan dat zomaar? ik ben 19 jaar en vorig jaar samen gaan wonen met mijn vriend, mijn moeder trekt dat niet en chanteert mij dus al een heel jaar met vanalles. eerst probeerde ze het met mijn studie dat zij die ging betalen als ik weer terug daar ging wonen anders niet, toen maakte ze mijn schoonfamillie zwart en mijn vriend en dat doet ze nog steeds ze heeft weer iets nieuws gevonden en noemt mijn vriend een loverboy wat niet zo is en meerdere mensen kunnen bevestigen. en ze dreigt mij onder curantele te stellen als ik niet een weekend afkom om te praten,alleen zonder mijn vriend, en daar heb ik geen behoefte aan als ze wilt praten moet ze het doen samen met mijn vriend. ze zegt erbij dat als we gepraat zouden hebben dat zij misschien mijn studie gaat betalen. ik zelf wordt gek van haar ik heb geprobeerd normaal met haar om te gaan maar ze blijft maar chanteren en zwart maken. wat kan mijn moeder mij aandoen? ik wil natuurlijk bijmijn vriend blijven wonen,kan zij mij onder curantele zetten? en wat kan ik doen?

U kunt niet zomaar onder curatele gesteld worden. Daar worden eisen aan gesteld. Bovendien moet je een grond voor onder curatele hebben ( verkwisting of geestelijke stoornis of alcoholmisbruik) dat goed onderbouwd moet worden. Indien uw moeder toch een verzoek indient, dan wordt u ook uitgenodigd voor een zitting.
Indien uw moeder hiermee doorgaat, kunt u haar een brief sturen waarin u haar sommeert hiermee op te houden. Blijft zij u toch lastig vallen dan kunt u overwegen aangifte te doen van laster/smaad cq. een contactverbod te vorderen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

bedankt voor uw reactie dit stelt mij toch wat meer gerust.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag