Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn moeder is op bijna 94 jarige leeftijd op 31 januari overleden en is toch gecremeerd i.p.v. begraven. Moeders wilsbeschikking is genegeerd en de begrafenisondernemer wilde in deze niets doen en volgens advocatenkantoor was het te kort dag voor een kortgeding. Heb me er maar bij neer gelegd en ben niet bij de crematie van mijn eigen moeder geweest. Dit is het ergste wat mij tot nu toe op 67 jarige leeftijd is overkomen! Wel heb ik op 12 februari jl. een brief gezonden naar zus en gevraagd om inzage nalatenschap en dat ik verwachtte dat de inboedel van haar zou veilig worden opgeslagen. Moeder woonde in verzorgingstehuis en had geen testament. Op 28 april jl. weer brief naar zus geschreven met het verzoek om inzage te geven in moeders nalatenschap. Zij heeft tot 10 mei a.s. de tijd gekregen om een reactie af te geven. Moeder is nu bijna 3 maanden overleden en ik heb beneficiair geen afstand gedaan van haar nalatenschap. Vraag: als mijn zus niets van zich laat horen, welke mogelijkheden zijn er dan nog beschikbaar om inzage te krijgen in moeders nalatenschap?

Op grond van de wet hebt u als kind recht op het laten opmaken van een boedelbeschrijving. Een boedelbeschrijving geeft de goederen en schulden van de nalatenschap van uw moeder weer. U kunt uw zus dwingen om inzage te vestrekken en afschriften van relevante stukken af te geven om de nalatenschap van uw moeder in kaart te brengen.

De bovengenoemde rechten kunt u bij weigering van uw zus afdwingen met een advocaat via de rechter.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Uiteraard houd ik mij als aanbevolen indien u hierover meer informatie wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag