Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn moeder is onlangs overleden, mijn vader al eerder. Een zwager wil haar administratie regelen, mijn broers en zussen vinden dat prima, maar ik vertrouw hem niet. Ik vind, dat alleen wij kinderen daar inzage in mogen hebben. Wat kan ik doen, nu heb ik ruzie met de broers en zussen.

Op grond van de wet hebt u als kind recht op het laten opmaken van een boedelbeschrijving. Een boedelbeschrijving geeft de goederen en schulden van de nalatenschap van uw moeder weer. U kunt uw zwager, broers en zussen dwingen om inzage te verstrekken en afschriften van relevante stukken af te geven om de nalatenschap van uw moeder in kaart te brengen.

De bovengenoemde rechten kunt u bij weigering afdwingen met een advocaat via de rechter.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Uiteraard houd ik mij als aanbevolen indien u hierover meer informatie wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Is er geen testament met daarin vastgelegd wie de executeur is? U kunt dat evt navragen bij de notaris (als er een testament is). U kunt het ook naar u toe trekken als u het niet vertrouwt maar wellicht speelt er meer. Ik weet ook niet of het om een omvangrijke boedel gaat. Tenslotte zou u nog mediation kunnen voorstellen. Desgewenst kunt u mij voor beiden benaderen voor nader advies.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag