Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


mijn moeder is 14-11 2011 overleden . Mijn stiefzusje heeft mij en mijn broer hier niet van op de hoogte gesteld . woensdag 12 september heb ik een overlijdensakte opgehaald bij het stadhuis , waarin dit werd bevestigd . is ons zusje strafbaar en hebben wij nog recht op een erfenis , of dierbare spullen zoals foto's.

ja als kind bent u erfgenaam en kunt u, zelfs als u onterft zou zijn, aanspraak maken op een zogenaamd kindsdeel van de erfenis. Uiteraard moet er dan uberhaupt wel iets te erven zijn. Steeds meer komt het helaas voor dat mensen helemaal niets hebben om te erven en soms zelfs alleen maar schulden hebben. Uw zus is overigens niet strafbaar omdat zij u niet verteld heeft dat u moeder overleden is.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank U voor het duidelijke antwoord . Zelf dacht ik aan haar girorekening van de dag van overlijden . Dat bedrag kan onder de 3 kinderen verdeeld worden . Ook de persoonlijke foto,s e.d. zou ik graag in mijn bezit hebben . Omdat U zo vriendelijk bent om te reageren vraag ik U bij deze om deze zaak te behartigen voor mij en mijn broer .Nogmaals mijn dank en tot horens.


beste vraagsteller,

Als u wenst dat ik u zaak verder behandel dan moet ik u vragen via mijn profiel op deze site contact met mij op te nemen. Op die manier kunnen we ook vertrouwelijke gegevens uitwisselen zonder dat andere mensen dit zien.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag