Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn man en ik hebben informatie opgevraagd bij de notaris over de verschillen huwelijkse voorwaarden vs. gemeenschap van goederen, na dit gesprek en een format die wij via de mail hebben ontvangen, hebben wij besloten om niet verder te gaan met de Notatis en dus te trouwen onder gemeenschap van goederen. Voor dit uurtje info kregen wij vervolgens een factuur van 370 euro. Wat zijn onze rechten? Moeten wij betalen? Van te voren is ons niet geinformeerd dat er aan het consult kosten verbonden zaten, laat staan zulke hoge kosten!

Als niet aangegeven is dat dit eerste gesprek geld kost, hoef u voor het gesprek niet te betalen. Vaak staat op desbetreffende site aangegeven of zo'n gesprek gratis is of niet. Maar is er niet toch iets afgesproken door u? Want waarom stuurt men u anders een mail met een concept? Dat is ons niet helemaal duidelijk. Maar de nota komt ons in ieder geval onredelijk hoog voor.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dit is inderdaad niet aangegeven en op de site staat dit vermeld:

Notaris tarieven
Wilt u weten wat het tarief is van een hypotheekakte en leveringsakte? De kosten voor een samenlevingscontract? Of wilt u een tarief ontvangen van een notariële akte van oprichting voor het starten van een bedrijf?

Vraag dan vrijblijvend uw offerte aan voor een van onze notariskantoren in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Heerhugowaard, Hoorn, Obdam en Zuid-Scharwoude.

Dit hebben wij dan in een gesprek aangevraagd, vrijblijvend... niets vermeld over enige kosten... :(

Ook staat er dit op de site:

Kan ik vrijblijvend langskomen voor advies zonder dat er kosten in rekening worden gebracht?
Natuurlijk kunt u langskomen voor een oriënterend gesprek of gratis advies. We raden u echter aan om vooraf een afspraak te maken met één van onze specialisten. Indien het gesprek langer duurt dan 15 minuten, kan het zijn dat er kosten in rekening worden gebracht. Dit is afhankelijk van de situatie en zal vooraf worden meegedeeld.

Nogmaals, bij ons niet vooraf meegedeeld.
Na het gesprek hebben wij gevraagd of wat er was besproken, naar ons gemaild kon worden, toen kregen we een concept overeenkomst voor de huwelijkse voorwaarden als we die zouden tekenen.
Daarom hebben ze dat gemaild, als ik daarvoor moet betalen, oke, maar 370 euro? ze hadden ook al gegevens opgevraagd uit het gemeentelijk basisadministratie.Op basis van uw omschrijving raad ik u aan de notaris te laten weten geen opdracht te hebben verstrekt voor het opstellen van (concept)voorwaarden en dergelijke en dat u dan ook niet ziet waarom u iets verschuldigd zou zijn. Als u meer informatie of hulp wil, verneem ik dat graag.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag