Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Mijn kind van 12 jaar is zonder toemstemming van ouders verhoord door de directeur en vier anderen collega,s.
Zonder bewijs beschuldigt van een strafbaarfeit.Tewijl zij dat niet heeft gedaan. Mag dat zomaar ?

Beste lezer,

De informatie die u geeft is erg summier. In neem aan dat uw dochter bij dit bedrijf werkt. Er is juridisch onderscheid tussen wat er binnen het bedrijf gebeurd en bij bijv. de politie.

Als de directeur een vermoeden heeft dat een werknemer een strafbaar feit heeft gepleegd binnen zijn bedrijf, staat het hem uiteraard vrij daar eens een goed gesprek over te voeren. Het lijkt me dat je dat bij een kind van 12 op een andere wijze voert dan met een volwassen werknemer.

Als de directeur een stevig vermoeden heeft dat uw dochter een strafbaar feit heeft gepleegd, kan hij daarvan aangifte doen. De politie kan dan uw kind ook nog eens verhoren. Dit verhoor is natuurlijk wel belangrijk en het is wijs om van te voren hierover een advocaat te raadplegen.

Wat uw kind tegen de directeur heeft gezegd mag als 'verklaring van horen zeggen' wel worden meegenomen als eventueel bewijs. Mocht het een strafzaak worden dan is het natuurlijk wel belangrijk om aan te voeren op welke wijze dat gesprek heeft plaats gevonden.

Kortom, raadpleeg een advocaat zodra de politie zich met de zaak gaat bemoeien!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag