Stel vraag

Particulier


Mijn inmiddels ex-man met heeft in 2012geweldsmisdrijf tegen m ij begaan waarvoor hij in 2013 is veroordeeld door de mv. strafkamer.
Mijn voeging werd wegens onevenredige belasting tijdens het strafproces niet-ontvankelijk verklaard. Om die reden moest ik voor de letselschade de civiele weg bewandelen. Half januari kreeg mijn advocaat van de rechtbank te horen dat de comparitie 4 februari zou zijn. De wederpartij kwam met een cva. De comparitie was dinsdag 4 februari. Op vrijdag 31 januari ontving ik van m'n advocaat de bij haar dan binnengekomen aanvullende producties, regelrechte kolder en leugens. Mijn advocaat kon daar pas maandag de aantekeningen voor de comparitie bij maken. Dit kon, evenals het tegenbewijs in mijn bezit, door tijdgebrek niet meer op tijd aan de rechtbank verstrekt worden.
Mijn concrete vraag: mag de wederpartij op zo'n korte termijn voor de comparitie nog stukken inbrengen? Daarbij vond ik het ronduit vernederend om deze civiele zaak te moeten doorstaan. De bewezen verklaarde feiten die hebben geleid tot de veroordeling zijn niet veranderd maar door de benadering van de rechtbank voelde het voor mij alsof er een podium voor de dader werd opgericht. Ik heb hier emotioneel erg op ingeleverd. De rechter gaf hem ook onevenredig veel ruimte om het te hebben over de boedelverdeling, notabene thuishorend in de echtscheiding die al in 2012 uitgesproken is. Hij heeft bijna alles gekregen en draaide, zoals altijd, ook nu weer alles om, zodat hij het slachtoffer lijkt.

Goedenavond,

Ik begrijp uw frustratie ten zeerst. Toch heeft de wederpartij aan de termijn voldaan. Processtukken moeten maximaal 24uur voor aanvang van de terechtzitting ingediend zijn. 31 januari valt dus binnen deze uiterste termijn. Ik wens u veel sterkte!

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u.


Geachte vragensteller,

Het voorgaande antwoord is niet correct.

Aanvullende producties dienen uiterlijk 14 dagen voorafgaand aan de rechtbank en de wederpartij te worden gezonden (artikel 2.9 van het landelijk rol reglement). U kunt het rolreglement raadplegen via http://www.rechtspraak.nl/Procedures/Landelijke-regelingen/Sector-civiel-recht/Documents/Landelijk-procesreglement-voor-civiele-dagvaardingszaken-bij-de-rechtbanken.pdf.

Ik ga ervan uit dat uw advocaat bezwaar heeft gemaakt tegen het laattijdig toezenden van de producties. Een dergelijke handelswijze kan in strijd zijn met de goede procesorde. Of de producties alsnog worden toegelaten, beslist de rechter. Tegen deze beslissing kan geen hoger beroep worden ingesteld.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag