Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn huidige huurovereenkomst loopt eind september 2020 af, en was voor de duur van 12 maanden. Ik heb geen gebruik gemaakt van de drie maanden opzegtermijn. Echter wil ik nu door omstandigheden alsnog mijn huur beëindigen in oktober of november dit jaar. Mijn verhuurder heeft laten weten dat ik, omdat ik mijn huidige contract niet op tijd heb beëindigd (in juni) ik nu automatisch weer 12 maanden aan mijn huurcontract vast zit.

Mag hij dit met zulke lange periodes verlengen, en is er een manier om alsnog vóór september 2021 mijn huur te beëindigen zonder zelf op zoek te hoeven gaan naar iemand die mijn huur wil overnemen?

Bij voorbaat dank voor uw reactie!

Na het eerste contract wordt de huur omgezet in een periode voor onbepaalde tijd en kunt u gewoon per maand de huur opzeggen. De drie maanden regel geldt overigens voor de verhuurder: hij moet u binnen die periode aanzeggen het einde van de huurperiode, doet hij dat niet , dan ontstaat er van rechtswege een contract van onbepaalde tijd. Ook contracten voor bepaalde tijd kunnen in de meeste gevallen worden opgezegd binnen een maand..

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag