Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn hond is onder mijn ogen doodgebeten door een andere hond en de eigenaar deed niets. Ik ben onder behandeling voor PTSS hiervoor. De aansprakelijkheidsverzekering van de tegenpartij vergoed alleen de crematie kosten en een restwaarde van mijn hond. Kan ik mijn eigen risico voor ziektekosten op de aansprakelijke verhalen en bestaat er een shockschade voor mijn ptss?

Beste vragensteller,

Op de eerste plaats wens ik u een voorspoedig herstel toe.

Indien en voor zover er bij u, zoals u schrijft, sprake is van een posttraumatische stressstoornis, dan is er sprake van een in de psychiatrie erkend ziektebeeld. Dit is een aantasting in de persoon en leidt tot aansprakelijkheid, als de oorzaak daarvan ook tot aansprakelijkheid leidt. Dat laatste is in uw geval aan de orde. Dat betekent dat de verzekeraar niet alleen de crematiekosten en 'restwaarde' van uw hond moet uitkeren, maar ook uw letselschade (waaronder kosten eigen bijdrage zorgverzekering, maar ook verlies van arbeidsvermogen wanneer u niet kunt werken en bijvoorbeeld smartengeld).

Ik adviseer u contact op te nemen met een ervaren letselschade advocaat. Die kan u helpen met het verhalen van uw schade. Doorgaans kost dit u niets, omdat de advocaatkosten ook verhaald kunnen worden op de verzekeraar van wederpartij. Indien u mijn hulp wenst, dan kunt u via deze site contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Ook zou u contact kunnen opnemen met uw zorgverzekeraar. Zij zijn namelijk gerechtigd de ontstane kosten te verhalen op de veroorzaker van de kosten (de eigenaar van de andere hond dus). Vaak zal de verzekeraar dit wel interessant vinden, omdat dit voor hen betekent dat zij zelf de kosten van de gehele behandeling niet hoeven te dragen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

bedankt voor je reactie. Niet eerder heb ik hier aan gedacht en neem ik mee in de te nemen stappen.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag