Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex wil mij voor de rechtbank dagen op grond van de geschillenregeling van boek 1 burgerlijk wetboek. Wat houdt dit precies in? Zij is niet akkoord met de beschikkingen van de rechtbank waar de omgang met onze zoon is vast gelegd.

Dan wil zij, nu u beiden het gezag heeft over de kinderen, de rechter vragen om een uitspraak te doen over wat u ten aanzien van de uitvoering van de regeling rond de kind(eren) verdeeld houdt. U hebt dan bijstand van een advocaat nodig om een verweerschrift in te dienen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor uw antwoord. Kan zij ook in kort geding om een uitspraak vragen? Dringende reden zou de aanstaande Paasvakantie kunnen zijn.
Moet dagvaarding door een deurwaarder uitgebracht zijn?
Ik heb begrepen dat, indien het een kort geding betreft, ik niet verplicht de bijstand van een advocaat nodig heb maar kan ik dan wel in een verweerschrift zaken eisen b.v. een dwangsom elke keer als mijn ex de omgangsregeling frustreert? Zij heeft namelijk een lange geschiedenis van frustratie van de omgangsregeliing. Hier van heb ik aangifte gedaan.


De geschillenregeling is geen dagvaardingsprocedure. Dit in tegenstelling tot een kort geding. Een gedaagde in kort geding heeft geen advocaat nodig. Als u een reconventionele vordering in wilt dienen doet u er verstandig aan een advocaat in te schakelen. Hetzelfde geldt voor verweer in de geschillenregeling idem dito.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag